Coreea de Nord ar putea pregăti un al patrulea test nuclear, anunţă Seulul

Coreea de Sud a detectat o intensificare a activităţii la un complex nuclear din Coreea de Nord, semn că, potrivit Seulului, Phenianul ar putea pregăti un al patrulea test nuclear, a anunţat marţi Ministerul sud-coreean al Apărării.

263 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord ar putea pregăti un al patrulea test nuclear, anunţă Seulul

Coreea de Nord ar putea pregăti un al patrulea test nuclear, anunţă Seulul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Armata noastră a observat o intensificare a activităţii la complexul nuclear (nord-coreean) Punggye-ri", a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului, Kim Min-Seok.

"Considerăm că Phenianul ar putea pregăti un test nuclear sau pretinde că îl pregăteşte", a adăugat acest purtător de cuvânt, precizând că Statul Major a creat o echipă specială pentru cazul în care Phenianul va efectua un test nuclear subteran.

Preşedintele american, Barack Obama este aşteptat vineri, la Seul, pentru o vizită de 48 de ore, în cadrul turneului său în Asia. Presa apreciază că Phenianul ar putea comite un act de provocare în contextul acestei vizite.

Programul nuclear nord-coreean a atins un nou nivel care îi permite să efectueze un test "atunci când vrea" Phenianul, a afirmat purtătorul de cuvânt citat.

Coreea de Nord a efectuat trei teste nucleare: în octombrie 2006, mai 2009 şi februarie 2013, teste care sunt interzise de ONU şi care duc de fiecare dată la o înăsprire a sancţiunilor internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici