Coreea de Nord testează rachete de croazieră

Coreea de Nord a testat patru rachete de croazieră strategice în timpul unui exerciţiu menit să demonstreze capacitatea sa de a efectua un contraatac nuclear împotriva forţelor ostile, a anunţat vineri presa de stat, conform Reuters.

277 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord testează rachete de croazieră

Coreea de Nord testează rachete de croazieră

Exerciţiul de joi a implicat o unitate de rachete strategice de croazieră aparent operaţională a Armatei Populare Coreene, care a tras cele patru rachete "Hwasal-2" în zona oraşului Kim Chaek, provincia Hamgyong de Nord, spre marea din largul coastei de est a Peninsulei Coreene, a precizat agenţia de presă de stat KCNA.

Alte unităţi au efectuat antrenamente de tragere.

Cele patru rachete de croazieră strategice au lovit o ţintă prestabilită, a precizat raportul.

Lansările de rachete nu au fost anunţate de Coreea de Sud sau Japonia, care sunt adesea primele care detectează şi raportează public astfel de lansări.

Ministerul sud-coreean al Apărării a declarat că lansarea a fost monitorizată, dar că au existat "diferenţe" între ceea ce au detectat ei şi Statele Unite şi declaraţia Nordului, fără a da detalii.

Lansarea a avut loc în timp ce oficiali americani şi sud-coreeni au luat parte la un exerciţiu simulat, care s-a concentrat pe posibilitatea ca Coreea de Nord să folosească o armă nucleară.

Într-un comunicat separat, ministerul de externe al Pyongyangului a criticat Washingtonul şi aliaţii săi pentru convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu seria de teste recente cu rachete.

Coreea de Nord a acuzat Naţiunile Unite că a fost "nedreaptă" în ceea ce priveşte activităţile sale militare, în timp ce a păstrat tăcerea cu privire la exerciţiile militare comune ale SUA şi Coreei de Sud.

Kwon Jong Gun, directorul general al ministerului pentru afaceri americane, a reiterat că Coreea de Nord va lua în considerare "contramăsuri puternice" dacă ONU va continua să servească drept "instrument de presiune al SUA" asupra Pyongyangului.

Coreea de Nord ar putea testa rachete balistice intercontinentale pe o traiectorie mai joasă şi mai lungă şi ar putea efectua cel de-al şaptelea test nuclear în acest an pentru a-şi perfecţiona capacităţile de armament, au declarat miercuri parlamentarii sud-coreeni, citând oficiali din domeniul informaţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici