Coronavirus. Bulgaria şi-a închis Capitala

Autorităţile bulgare au decis închiderea capitalei Sofia pentru a opri răspândirea coronavirului, relatează Reuters.

3793 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Bulgaria şi-a închis Capitala

Sursa foto: Profimedia

Începând de vineri, bulgarii nu mai pot călători din sau spre capitala care are 2 milioane de locuitori. Numărul infecţiilor a crescut la 800. Jumătate dintre bolnavi sunt în Sofia.

38 de bulgari au murit de coronavirus până acum.

Măsura închiderii capitalei a fost implementată pentru a limita răspândirea coronavirusului odată cu celebrarea Paştelui ortodox din acest weekend. Mai multe coloane de maşini s-au format în ultimele zile la intrările în Sofia. 

Ministrul bulgar de Interne Mladen Marinov a explicat că în jur de 5.000 de maşini au fost oprite la ieşirea din capitală doar joi, a scris The Sofia Globe. 

De asemenea, ministrul bulgar al Sănătăţii a explicat că masura va fi aplicată doar maşinilor şi autobuzelor care circulă între oraşe, iar traficul cargo va fi exceptat, precum şi vehiculele care transportă oameni pentru tratamente medicale, echipaje de urgenţă ale companiilor de internet şi servicii TV. Mai mult, cei care călătoresc în interes de serviciu vor putea ieşi şi intra din capitală în intervalele orare 6.00 - 8.00 şi 18.00 - 20.00. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici