Cresc tensiunile în Marea Neagră. Două avioane de luptă franceze şi un avion de realimentare au fost urmărite de două avioane de luptă ruseşti

Două avioane de luptă franceze şi un avion de realimentare au fost urmărite joi de două avioane de luptă ruseşti în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre, a doua interacţiune de acest fel în ultimele zile, a anunţat joi armata franceză.

4090 afișări
Imaginea articolului Cresc tensiunile în Marea Neagră. Două avioane de luptă franceze şi un avion de realimentare au fost urmărite de două avioane de luptă ruseşti

Cresc tensiunile în Marea Neagră. Două avioane de luptă franceze şi un avion de realimentare au fost urmărite de două avioane de luptă ruseşti

Un avion rusesc escortase deja miercuri două avioane de luptă franceze, care, potrivit Moscovei, se apropriau de spaţiul aerian rusesc. Acest tip de interacţiuni nu sunt neobişnuite, incidente similare având loc anterior, dar ele vin pe fondul tensiunilor dintre Occident şi Rusia în regiune.

Avioanele franceze efectuează o misiune de observare a NATO în conformitate cu reglementările internaţionale, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al forţelor armate, colonelul Pascal Ianni.

"Cele două avioane franceze au detectat de la distanţă două avioane de vânătoare ruseşti care s-au apropiat de ele, dar care nu deranjează sau împiedică desfăşurarea misiunii", a declarat Ianni, adăugând că este vorba de o "comunicare strategică" a Moscovei pentru a arăta că avioanele sale se află în apropiere.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici