Criminalitatea cibernetică, subiect pe agenda autorităţilor din Europa şi SUA

  • Autorităţile din UE şi Marea Britanie au semnat un nou acord de cooperare împotriva criminalităţii cibernetice.
  • Este vorba despre Agenţia naţională pentru combaterea criminalităţii din Marea Britanie şi Europol.
  • Şi peste ocean, liderii sunt preocupaţi de lupta împotriva acestui fenomen.
284 afișări
Imaginea articolului Criminalitatea cibernetică, subiect pe agenda autorităţilor din Europa şi SUA
 
Pe când autorităţile europene semnează un nou acord conform Infosecurity Group, Biden reuneşte consilieri şi experţi de top în securitate din 30 de ţări, informează Reuters.
 
Întâlnirea de lucru va avea loc la Casa Albă şi este găzduită de către Consiliul pentru Securitate Naţională al Casei Albe. 
 
În ultimul an, în Statele Unite au avut loc mai multe atacuri cibernetice asupra producătorilor de energie şi de alimente. Mai multe companii americane au plătit milioane de dolari unor grupuri de hackeri din Europa pentru a-şi salva sistemele informatice. Ulterior, o parte din sume au fost recuperate de autorităţile din SUA.
 
Atacurile rău-intenţionate (maliţioase) au reprezentat 80% din daunele cibernetice înregistrate în Europa anul trecut, în creştere de la 70%, pondere deţinută în anul 2019, arată un studiu publicat luna trecută de brokerul de asigurări Marsh în colaborare cu Microsoft. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici