CRIZA IMIGRANŢILOR: Grupul Vişegrad, Letonia, Luxemburg nu au ajuns la niciun acord privind imigranţii

Miniştrii de Externe ai statelor Grupului Vişegrad şi Letoniei nu au ajuns la niciun acord cu omologul lor din Luxemburg privind soluţionarea crizei imigranţilor, anunţă Guvernul Ungariei, precizând că sistemul cotelor rămâne prioritar pentru liderii UE, relatează MTI.

1222 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Grupul Vişegrad, Letonia, Luxemburg nu au ajuns la niciun acord privind imigranţii

CRIZA IMIGRANŢILOR: Grupul Vişegrad, Letonia, Luxemburg nu au ajuns la niciun acord privind imigranţii

La reuniunea de la Praga, desfăşurată luni seară, au participat reprezentanţii Cehiei, Slovaciei, Poloniei, Ungariei, Letoniei şi Luxemburgului, a comunicat Ministerul ungar de Externe.

"Poziţiile statelor occidentale din cadrul UE şi cele ale Grupului Vişegrad privind soluţionarea crizei imigranţilor continuă să fie diferite", a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

"Participanţii la întâlnire au priorităţi diferite privind problemele Europei", a subliniat Szijjarto.

"Este clar că liderii Uniunii Europene vor trata în continuare cu prioritate sistemul cotelor obligatorii, în detrimentul protecţiei frontierelor", a spus Szijjarto.

Grupul Vişegrad cere Uniunii Europene să intensifice eforturile împotriva imigranţilor cu raţiuni economice. "Europa Centrală şi de Est nu are capacităţile financiare sau culturale de a primi un număr mare de refugiaţi", au precizat surse de la reuniune citate de The Telegraph.

Această poziţie i-a fost prezentată ministrului de Externe din Luxemburg, Jean Asselborn, ţară care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici