Criza politică din Bulgaria a luat sfârşit. Parlamentul a votat guvernul condus de Kiril Petkov, absolvent al Universităţii Harvard

Parlamentul bulgar a votat luni un nou guvern condus de Kiril Petkov, un nou venit în politică şi absolvent al Universităţii Harvard, punând capăt unei crize politice ce s-a întins pe mai multe luni, relatează Politico.

1124 afișări
Imaginea articolului Criza politică din Bulgaria a luat sfârşit. Parlamentul a votat guvernul condus de Kiril Petkov, absolvent al Universităţii Harvard

Criza politică din Bulgaria a luat sfârşit. Parlamentul a votat guvernul condus de Kiril Petkov, absolvent al Universităţii Harvard

Votarea guvernului pune capăt unei crize politice ce a necesitat trei runde de alegeri parlamentare.
 
"Prima noastră sarcină este să realizăm că, dacă ne dorim un viitor mai bun pentru Bulgaria, trebuie să lucrăm împreună", a declarat Petkov într-un discurs în faţa parlamentarilor.
 
Partidul său, Continuăm Schimbarea (PP), a câştigat alegerile parlamentare din noiembrie - a trei rundă de alegeri din acest an. Partidul a desfăşurat o campanie axată pe eradicarea corupţiei.
 
Vinerea trecută, partidul a ajuns la un acord pentru a forma o coaliţie cu Partidul Socialist (BSP), cu partidul populist Există un astfel de popor (ITN) şi cu alianţa liberală Bulgaria Democratică. Împreună, acestea au 134 de locuri din cele 240 ale Parlamentului bulgar.
 
În discursul său, noul prim-ministru a declarat că principalele priorităţi ale ţării sunt lupta împotriva COVID-19 şi a crizei energetice.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici