Croaţia spune că a forţat Ungaria să accepte refugiaţi şi va continua să îi trimită acolo

Premierul croat, Zoran Milanovici, a declarat sâmbătă că ţara sa a forţat Ungaria să accepte refugiaţi, trimiţându-i la frontieră, şi va continua să facă acest lucru, relatează AFP în pagina electronică.

909 afișări
Imaginea articolului Croaţia spune că a forţat Ungaria să accepte refugiaţi şi va continua să îi trimită acolo

Croaţia spune că a forţat Ungaria să accepte refugiaţi şi va continua să îi trimită acolo

"Nu a existat un acord cu Ungaria", a declarat Milanovici. "Într-un fel, i-am forţat să accepte refugiaţii trimiţându-i (la frontieră) şi vom continua să facem acest lucru", a adăugat el.

"Croaţia nu va deveni centrul de refugiaţi al Europei", a precizat premierul croat.

Autorităţile ungare au anunţat vineri seara că au oprit un tren care aducea aproximativ 1.000 de imigranţi din Croaţia, au arestat mecanicul şi au dezarmat poliţiştii croaţi care îl însoţeau, însă oficialii de la Zagreb au negat că ofiţerii ar fi fost dezarmaţi sau reţinuţi.

Oficialii croaţi au afirmat că mulţimea de imigranţi ar fi avut permisiunea de a intra în Ungaria în baza unui acord bilateral, însă autorităţile de la Budapesta au spus că este o "minciună".

Gyorgy Bakondi, consilierul premierului ungar pe probleme de securitate internă, a afirmat că, până în prezent, 4.400 de imigranţi au traversat graniţa croato-ungară şi alţi 1.000-1.200 sunt aşteptaţi să sosească.

În plus, Ungaria a finalizat construcţia unui gard de sârmă ghimpată pe un segment de 41 de kilometri al frontierei ungaro-croate, în încercarea de a opri valul de imigranţi, a anunţat sâmbătă un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Ungaria a început vineri dimineaţă construcţia gardului temporar la frontiera cu Croaţia, după ce premierul ungar Viktor Orban a anunţat miercuri o decizie în acest sens.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici