Crucea Roşie nu a reuşit să livreze ajutor umanitar în Lugansk, din cauza unor atacuri în regiune

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat că nu a reuşit să transporte sâmbătă dimineaţa ajutor umanitar în Lugansk, din cauza unor "tiruri de armă" în regiune, relatează agenţia ucraineană UNIAN, în pagina electronică.

155 afișări
Imaginea articolului Crucea Roşie nu a reuşit să livreze ajutor umanitar în Lugansk, din cauza unor atacuri în regiune

Crucea Roşie nu a reuşit să livreze ajutor umanitar în Lugansk, din cauza unor atacuri în regiune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În această dimineaţă (sâmbătă) am încercat să transportăm ajutor umanitar în Lugansk, însă din cauza unor tiruri de armă am fost nevoiţi să ne întoarcem din drum în apropiere de satul Luganskaia", anunţă CICR într-un mesaj postat sâmbătă seara pe contul său de Twitter.

Kievul şi separatiştii ucraineni s-au acuzat reciproc de încălcarea armistiţiului încheiat vineri, la Minsk. Acest armistiţiu ar trebui să pună capăt conflictului care durează de aproape cinci luni în est şi care s-a soldat cu 2.600 de morţi şi jumătate de milion de refugiaţi.

Ulterior, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi omologul său rus Vladimir Putin au constatat în cursul unei convorbiri telefonice că armistiţiul semnat vineri este "în general respectat", a anunţat preşedinţia ucraineană.

Ei au discutat, de asemenea, despre problema "livrării de ajutor umanitar locuitorilor din Lugansk şi Doneţk", două bastioane separatiste proruse din estul Ucrainei, teatrul unor lupte cu forţele ucrainene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici