Cuba trimite o brigadă de medici şi asistente în Italia, pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului

Cuba a anunţat sâmbătă că a trimis o brigadă de medici şi asistente în Italia pentru prima dată în acest weekend, pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului, la cererea regiunii Lombardia, potrivit Reuters.

3184 afișări
Imaginea articolului Cuba trimite o brigadă de medici şi asistente în Italia, pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului

Cuba trimite o brigadă de medici şi asistente în Italia, pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului

Brigada trimisă în Lombardia este formată din 52 de persoane, atât medici, cât şi asistente, aceasta fiind  prima dată când Cuba trimite un contingent de urgenţă în Italia, una dintre cele mai bogate ţări din lume, demonstrând bogăţia diplomaţiei sale medicale.

Aceasta este a şasea brigadă medicală pe care Cuba a trimis-o în ultimele zile pentru a combate răspândirea noii boli în străinătate. A trimis contingente către aliaţii săi socialişti, Venezuela şi Nicaragua, precum şi în Jamaica, Surinam şi Grenada.

"Tuturori ne este frică, dar avem o datorie revoluţionară de îndeplinit, aşa că alungăm frica şi o punem la o parte”, a declarat pentru Reuters, Leonardo Fernandez, un medic specialist de terapie intensivă, de 68 de ani, sâmbătă, cu puţin timp înainte de plecarea către Italia.

„Cel care spune că nu se teme este un supererou, dar noi nu suntem supereroi, suntem medici revoluţionari”, a adăugat el..

Fernandez a spus că aceasta va fi a opta misiune internaţională, inclusiv una în Liberia în timpul luptei împotriva epidemiei de ebola.

Italia este ţara care a fost cel mai grav afectată de virusul extrem de contagios care a avut originea în China, regiunea nordică, Lombardia fiind cea mai puternică.

Numărul morţilor a crescut sâmbătă cu 546 la 3.095, potrivit şefului autorităţii locale de asistenţă socială, Giulio Gallera, care a solicitat aducerea medicilor cubanezi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici