Cum a redeschis Germania sălile de sport pentru 12 milioane de oameni şi câţi sunt dispuşi să revină. Industria de 5.5 miliarde euro anual, afectată de carantină

  • Germania, ţară cu o populaţie de 83 milioane de oameni, are 12 milioane de abonaţi la sălile de fitness
  • În Germania s-au redeschis sălile de sport încă de acum 10 zile, de la 11 mai
  • Acestea funcţionează după reguli stricte de distanţare socială
625 afișări
Imaginea articolului Cum a redeschis Germania sălile de sport pentru 12 milioane de oameni şi câţi sunt dispuşi să revină. Industria de 5.5 miliarde euro anual, afectată de carantină

Cum a redeschis Germania sălile de sport pentru 12 milioane de oameni şi câţi sunt dispuşi să revină. Industria de 5.5 miliarde euro anual, afectată de carantină

Germania, motor al economiei europene, continuă pe drumul către revenirea la viaţa dinainte pandemiei. Autorităţile de la Berlin au decis redeschiderea mai multor ramuri ale economiei pe care alte ţări europene le păstrează închise. Este cazul industriei de fitness şi leisure, "sigilată" pentru moment în România.
 
Potrivit Deutsche Welle, Germania şi-a deschis sălile de fitness, aproximativ 10.000 la număr, începând cu data de 11 mai, primele astfel de locaţii redeschise fiind în vestul ţării şi în fosta capitală Bonn.
 
DW notează că decizia, una curajoasă a autorităţilor germane, a fost însoţită de un avertisment al cancelarului Angela Merkel, care i-a îndemnat pe oameni să nu pericliteze lupta împotriva COVID-19 printr-un comportament inadecvat.
 
Cu 10.000 de locaţii destinate fitnessului şi circa 12 milioane de abonaţi, Germania a circulat circa 5.5 miliarde de euro în 2019 de pe urma industriei de fitness.

DW: Germanii încă au rezerve în privinţa revenirii la sala de fitness // Şomaj ridicat în industria fitnessului

Sursa citată mai notează că un sondaj efectuat printre cetăţenii germani a arătat că 72% dintre aceştia s-au declarat rezervaţi cu privire la revenirea în sala de fitness, considerănd că pericolul răspândirii coronavirusului nu a dispărut încă.
 
Pe de altă parte, doar un număr redus dintre cei care activau în domeniu se vor putea întoarce la muncă, având în vedere tăierile de costuri. DW dă exemplul unui lanţ din Bonn, care a apelat la o restructurare de personal. 12 din cei 19 angajaţi ai unei săli şi-au pierdut locul de muncă, unii dintre ei fiind studenţi care îşi finanţau astfel şcolarizarea.
 
Sălile de fitness din Germania trebuie să aloce 7 metri pătraţi pentru fiecare persoană care vine să se antreneze, iar clienţii trebuie să poarte măşti, să aibă costumaţie protrivită şi prosop şi să-şi dezinfecteze mâinile la intrarea în sală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici