Cutremur cu magnitudinea 5,9 în sudul şi centrul Mexicului

Un cutremur cu magnitudinea 5,9 a avut loc sâmbătă în sudul şi în centrul Mexicului, a anunţat Institutul Naţional de Seismologie, iar potrivit primelor informaţii nu s-au raportat pagube sau victime.

357 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea 5,9 în sudul şi centrul Mexicului

Cutremur cu magnitudinea 5,9 în sudul şi centrul Mexicului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Epicentrul cutremurului, care s-a produs la ora locală 2.36 (10.36, ora României), a fost localizat la 38 de kilometri sud-vest de Tepcan, o localitate din statul Guerrero, la o adâncime de zece kilometri, potrivit aceleiaşi surse.

După ce a evaluat magnitudinea seismului la 6,3, Institutul a revizuit-o în scădere la 5,9.

La Ciudad de Mexico, cutremurul a provocat evacuarea unor clădiri, dar Secretariatul Protecţiei Civile al capitalei a anunţat că nu a fost informat în legătură cu incidente grave.

Coordonatorul naţional al Protecţiei Civile Luis Felipe Puente a declarat, de asemenea, că nu dispune de informaţii despre eventuale pagube în statele Guerrero şi Oaxaca (sud), Morelos (centru) sau în capitală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici