CUTREMUR cu magnitudinea de 5,1 la Tokyo

Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 s-a produs marţi în nord-estul Tokyo, fără să fie declanşată alertă de tsunami, a anunţat Institutul american de geofizică USGS, citat de AFP.

188 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR cu magnitudinea de 5,1 la Tokyo

Cutremur cu magnitudinea de 5,1 la Tokyo

Nu au fost înregistrate victime sau daune materiale.

Seismul a avut loc la ora locală 10.03 (03.03, ora României), la o adâncime de zece kilometri. Epicentrul a fost localizat de USGS pe coasta de est a prefecturii Ibaraki, pe malul Oceanului Pacific, la o distanţă de aproximativ 80 de kilometri sud-vest de centrala avariată Fukushima Daiichi.

TEPCO, compania care administrează centrala nucleară de la Fukushima, devastată de tsunami în martie 2011, a asigurat că acest cutremur nu a dus la apariţia unor disfuncţionalităţi în activitatea centralei.

Cutremurul a fost resimţit, de asemenea, în nord-estul insulei Honshu.

Agenţia de meteorologie japoneză nu a declanşat nicio alertă de tsunami, iar principalele instituţii de presă locale nu au constatat daune materiale semnificative.

Japonia este în continuare traumatizată de cutremurul cu magnitudinea 9 care s-a produs în largul coastelor sale de nord-est la 11 martie 2011 şi care a declanşat un tsunami de 10 şi, pe alocuri, de 20 de metri înălţime, provocând moartea a 18.000 de persoane.

Japonia este situată la joncţiunea a patru plăci tectonice şi înregistrează în fiecare an peste 20 la sută dintre cutemurele cele mai puternice produse în lume.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici