CUTREMUR cu magnitudinea de 5,6 produs în Iran. Cinci persoane au fost ucise

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 a avut loc, miercuri seară, în estul Iranului, la frontiera cu Afganistanul, anunţă Institutul american de geofizică (USGS). Cinci persoane au fost ucise şi cel puţin 12 au fost rănite miercuri în urma seismului, a declarat un responsabil al echipelor locale de salvare

381 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR cu magnitudinea de 5,6 produs în Iran. Cinci persoane au fost ucise

Un CUTREMUR cu magnitudinea de moment de 5,6 a avut loc în Iran (Imagine: Mediafax Foto)

Cinci sate din regiunea provinciei Khorassan lovită de seism "au fost distruse sau afectate", a afirmat Mohamed Ali Akhundi, şeful serviciului de gestiune a crizelor din sudul acestei provincii pentru agenţia de presă Mehr.

"Conform celui mai recent bilanţ (...) cutremurul a ucis cinci persoane şi a rănit 12", a declarat Akhundi pentru televiziunea de stat.

Seismul a avut loc miercuri la ora 19.08 GMT (21.08, ora României), la o adâncime de 5,4 kilometri, în provincia iraniană Horasan, situată la frontiera cu Afganistanul.

Epicentrul seismului a fost la 42 de kilometri est de oraşul Qayen şi la 79 de kilometri nord de Birjand.

Echipele de salvare au fost trimise pe teren acolo unde comunicaţiile sunt întrerupte, conform presei iraniene.

Iranul este situat pe mai multe falii seismice importante şi s-a confruntat cu multe cutremure devastatoare.

Seismul cu cele mai multe victime în ultimii ani a ucis 31.000 de persoane, adică un sfert din populaţie, în oraşul Bam (sud) în decembrie 2003.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici