Cutremurul din Mexic: 11 oameni au fost răniţi şi 1.600 de locuinţe avariate - GALERIE FOTO

Cutremurul violent cu o magnitudine de 7,4 înregistrat marţi în sud-vestul Mexicului a provocat rănirea a 11 persoane şi avarierea a sute de locuinţe, au anunţat autorităţile.

376 afișări
Imaginea articolului Cutremurul din Mexic: 11 oameni au fost răniţi şi 1.600 de locuinţe avariate - GALERIE FOTO

Cutremurul din Mexic: 11 oameni au fost răniţi şi 1.600 de locuinţe avariate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cutremurul a avut loc la aproximativ 200 de kilometri de staţiunea balneară Acapulco, imediat după prânz (20.02, ora României), iar epicentrul acestuia a fost localizat în statul Guerrero, la aproximativ 25 de kilometri de oraşul Ometepec.

Ministrul de Interne Alejandro Poire a anunţat că au fost rănite 11 persoane, dintre care două grav, fără să ofere detalii suplimentare.

VEZI GALERIA FOTO

Guvernatorul statului Guerrero Angel Aguirre a declarat pentru postul de radio de stat că au fost avariate aproximativ 1.600 de case din patru municipalităţi ale unei regiuni de coastă, cunoscută sub numele de Costa Chica.

În capitala mexicană, unele clădiri s-au clătinat, au fost rupte linii telefonice şi electrice, iar semafoarele au fost întrerupte.

Primarul capitalei Marcelo Ebrard a anunţat că niciun incident serios nu era vizibil în cursul unei inspecţii cu elicopterul.

Postul de radio Format 21 a anunţat că o persoană a fost rănită în prăbuşirea unui pod, din nordul capitalei, peste un microbuz fără pasageri.

Este vorba despre cel mai puternic seism care a afectat Mexicul de la cutremurul din 1985, cu magnitudinea de 8,1. În acest cutremur, în capitală au murit mii de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici