Daily Express: Consiliile locale sunt în alertă, în aşteptarea unui aflux de copii romi "abandonaţi"

Două centre din Kent sunt în alertă roşie în timp ce Marea Britanie se pregăteşte să elimine restricţiile impuse pe piaţa muncii pentru români şi bulgari la 1 ianuarie, aşteptându-se să primească sute de copii abandonaţi de familiile rome, relatează Daily Express, în ediţia electronică.

240 afișări
Imaginea articolului Daily Express: Consiliile locale sunt în alertă, în aşteptarea unui aflux de copii romi "abandonaţi"

Daily Express: Consiliile locale sunt în alertă, în aşteptarea unui aflux de copii romi "abandonaţi" (Imagine: Mediafax Foto-AFP=

Potrivit unei surse din cadrul Consiliului districtului Kent, numeroase familii de români intenţionează să îşi abandoneze în mod deliberat copiii în timpul trecerii Canalului Mânecii din Calais în Dover.

Resposabilitatea legală de a avea grijă de copii va reveni, în acest caz, consiliului, iar autorităţile cred că această situaţie ar genera costuri de trei milioane de lire sterline din partea contribuabililor.

Panicaţi, şefii consiliilor locale au elaborat planuri secrete pentru a face faţă afluxului de copii romi "abandonaţi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici