Danone anunţă că se va retrage din Rusia

Compania franceză de produse alimentare Danone a anunţat vineri că va renunţa la afacerea sa cu produse lactate din Rusia, într-o tranzacţie care ar putea duce la o depreciere de până la 1 miliard de euro, scrie Reuters.

341 afișări
Imaginea articolului Danone anunţă că se va retrage din Rusia

Danone anunţă că se va retrage din Rusia

"Aceasta este cea mai bună opţiune pentru a asigura continuitatea afacerii locale pe termen lung", a declarat Danone într-un comunicat, adăugând că unitatea din Rusia a reprezentat aproximativ 5% din vânzările grupului în primele nouă luni ale anului.

La scurt timp după invazia Rusiei în Ucraina, în februarie, Danone declarase că toate opţiunile privind afacerile sale locale sunt în discuţie.

Danone nu a dezvăluit cui va transfera aşa-numita unitate Essential Dairy and Plant-based (EDP). Aceasta a precizat că tranzacţia este supusă aprobărilor autorităţilor de reglementare.

Ieşirea planificată a Danone din Rusia este al doilea anunţ de acest fel făcut săptămâna aceasta de o mare companie occidentală, după ce Nissan şi-a vândut activele statului pentru o rublă, înregistrând o pierdere de aproximativ 687 milioane de dolari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
companie,
rusia,
danone

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici