David Cameron: Înţeleg şi susţin decizia lui Barack Obama cu privire la Siria

Premierul britanic David Cameron a declarat sâmbătă seară pe contul său de Twitter că "înţelege şi susţine poziţia" preşedintelui american Barack Obama, care a decis să solicite aprobarea Congresului pentru o acţiune militară în Siria.

277 afișări
Imaginea articolului David Cameron: Înţeleg şi susţin decizia lui Barack Obama cu privire la Siria

David Cameron (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Parlamentul britanic s-a opus vineri la orice participare a Londrei la atacuri împotriva regimului sirian, acuzat că a realizat un atacat masiv cu arme chimice împotriva rebeliunii.

În cursul dezbaterii parlamentare, care s-a încheiat cu o lovitură pentru liderul guvernului (285 de voturi împotriva unei participări britanice la o acţiune de intervenţie, 272 de voturi pentru), premierul nu a reuşit s[ convingă aleşii de necesitatea unui atac, recunoscând că nu are "certitudine 100 la sută" că regimul lui Bachar al-Assad a recurs la arme chimice la 21 august.

Preşedintele Barack Obama a eliminat sâmbătă ideea unei intervenţii iminente împotriva regimului sirian, arătându-şi în acelaşi timp determinarea de a acţiona cu aprobarea Congresului.

Obama l-a contactat pe omologul său francez Francois Hollande sâmbătă înainte de a îşi anunţa decizia în dosarul sirian, a declarat un înalt responsabil de la Casa Albă. Hollande a susţinut amânarea unei intervenţii militare până la aprobarea Congresului american.

Dezbaterea în Camera Reprezentanţilor va începe la 9 septembrie, au anunţat sâmbătă responsabili americani.

Acest vot va veni după summitul G20, prevăzut pentru 5 şi 6 septembrie la Sankt-Petersburg (Rusia).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici