David Cameron, la 25 de ani de la atentatul din Lockerbie: "Terorismul nu va triumfa niciodată"

"Terorismul nu va triumfa niciodată", a declarat premierul britanic David Cameron sâmbătă, la împlinirea a 25 de ani de la explozia avionului Pan Am deasupra localităţii scoţiene Lockerbie, soldată cu 270 de morţi.

246 afișări
Imaginea articolului David Cameron, la 25 de ani de la atentatul din Lockerbie: "Terorismul nu va triumfa niciodată"

David Cameron, la 25 de ani de la atentatul din Lockerbie: "Terorismul nu va triumfa niciodată" (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Lockerbie rămâne unul dintre cele mai grave dezastre din istoria aviaţiei şi actul terorist cel mai sângeros comis în Marea Britanie", a declarat Cameron într-un comunicat.

"În ultimul sfert de secol, a fost acordată multă atenţie autorilor acestei atrocităţi. Astăzi, gândurile noastre merg către victime şi către cei a căror viaţă a fost bulversată de ceea ce s-a petrecut la Lockerbie în acea noapte", a adăugat el.

"Prin curajul şi forţa de care aţi dat dovadă, prin hotărârea de a nu renunţa niciodată, aţi dovedit că actele teroriste nu pot distruge sufletul omenesc, acesta este motivul pentru care terorismul nu va triumfa niciodată", a apreciat el.

Două ceremonii religioase în memoria victimelor de la Lockerbie sunt organizate sâmbătă, una la Westminster Abeby din Londra şi cealaltă în Scoţia.

La 21 decembrie 1998, un avion al companiei Pan Am a explodat deasupra localităţii Lockerbie. Majoritatea victimelor erau americani.

Regimul libian al lui Muammar Kadhafi a recunoscut oficial în 2003 responsabilatea în atentat. Singura persoană condamnată, Abdelbaset al-Megrahi, a decedat în mai 2012 în Libia, după ce a fost eliberat cu trei ani înainte de Scoţia din motive de sănătate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici