David Cameron susţine că Marea Britanie nu vrea să întoarcă spatele Europei

Marea Britanie nu vrea să întoarcă spatele Europei, "ci dimpotrivă", a declarat, joi, la Davos premierul britanic David Cameron, la o zi după discursul controversat privind UE, în faţa a zeci de directori şi oficiali politici.

426 afișări
Imaginea articolului David Cameron susţine că Marea Britanie nu vrea să întoarcă spatele Europei

David Cameron susţine că Marea Britanie nu vrea să întoarcă spatele Europei (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Nu este vorba despre a întoarce spatele Europei, ci dimpotrivă. Este vorba de a ajunge la o Europă mai competitivă, mai deschisă şi mai flexibilă şi de a asigura locul Marii Britanii în interiorul său", a declarat Cameron în cadrul celui de-al 43-lea Forum Economic Mondial (WEF).

Premierul britanic a explicat că vrea "să negocieze un nou acord" cu Uniunea Europeană, "care să funcţioneze pentru Marea Britanie" şi care să fie acceptat de cetăţenii britanici.

"Nu este bine doar pentru Marea Britanie, ci este necesar şi pentru Europa", a subliniat el.

Iar aceasta cu atât mai mult cu cât "Europa este pe cale să fie depăşită în competiţia mondială şi neglijată de investitori şi este timpul să facem din ea un motor pentru relansare şi nu numai o sursă de costuri pentru mediul de afaceri şi de plângeri pentru cetăţenii noştri", a adăugat el.

David Cameron a promis, miercuri, la presiunea euroscepticilor să organizeze până la sfârşitul lui 2017 un referendum privind menţinerea Marii Britanii într-o Uniune Europeană reformată în prealabil, generând îngrijorarea partenerilor săi europeni.


Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici