David Cameron va discuta cu Angela Merkel despre reformarea UE

Premierul britanic, David Cameron, va încerca să o convingă pe cancelarul german Angela Merkel să îl susţină în reformarea UE, în timpul discuţiilor bilaterale pe care le vor avea în cursul zilei de vineri, relatează BBC News Online.

310 afișări
Imaginea articolului David Cameron va discuta cu Angela Merkel despre reformarea UE

David Cameron va discuta cu Angela Merkel despre reformarea UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul se află într-un tur diplomatic în Europa pentru a obţine sprijin în vederea în vederea unor schimbări pe care le vrea înainte ca Marea Britanie să organizeze referendumul privind apartenenţa la UE.

El le-a cerut omologilor săi europeni să fie "flexibili şi inventivi".

Dar unul dintre cei mai bătrâni oameni de afaceri germani a declarat că Europa ar trebui să refuze să negocieze cu el. Volker Treier, care este adjunctul directorului camerei de comerţ şi industrie germane, a declarat pentru BBC că lumea de afaceri germană este "uimită" că Marea Britanie va organiza un referendum.

"Recomandarea noastră este să nu negocieze în astfel de circumstanţe", a declarat el, referindu-se la cancelarul german.

Cameron nu a prezentat detaliat reformele pe care le susţine, dar vrea reguli mai aspre pentru a preveni solicitarea de beneficii sociale. El vrea, de asemenea, clauze pentru protejarea City din Londra în eventualitatea aprofundării integrării în zona euro şi scutirea Marii Britanii de o "uniune mai strânsă" a zonei euro.

Asigurarea sprijinului lui Merkel, care conduce cea mai mare economie a Europei este crucială pentru reuşita negocierilor sale. Ea declarase anterior că vrea Marea Britanie într-o "Europă puternică şi de succes", subliniind în acelaşi timp importanţa principiului libertăţii de mişcare, care a condus la creşterea numărului de imigranţi europeni care au venit în Marea Britanie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici