David Petraeus transmite comanda forţelor NATO în Afganistan generalului John Allen

Comandantul forţelor NATO în Afganistan, generalul american David Petraeus, a transmis oficial, luni, comanda succesorului său, generalul american John Allen, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Kabul.

199 afișări
Imaginea articolului David Petraeus transmite comanda forţelor NATO în Afganistan generalului John Allen

Comandantul forţelor NATO în Afganistan, generalul David Petraeus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Generalul Petraeus părăseşte Afganistanul după aproape un an la conducerea coaliţiei pentru a prelua conducerea CIA, unde îl va înlocui pe Leon Panetta, devenit secretar al Apărării.

El pleacă într-un moment critic pentru Afganistan, la o zi de la lansarea, duminică, a unui proces de "tranziţie" prin care NATO urmează să transmită progresiv responsabilitatea privind securitatea ţării forţelor afgane.

Coaliţia a început în paralel retragerea forţelor sale combatante, care urmează să se încheie, ca şi tranziţia, la sfârşitul lui 2014, în timp ce numeroşi experţi se îndoiesc de capacitatea forţelor afgane de a asigura singure securitatea ţării.

Considerat un artizan al strategiei câştigătoare a Statelor Unite în Irak, David Petraeus l-a înlocuit în iunie 2010 la conducerea coaliţiei pe generalul Stanley McChrystal, revocat după publicarea în presă a unor declaraţii critice la adresa preşedintelui Barack Obama, care i-au fost atribuite.

Generalul Allen a fost până în prezent comandantul adjunct al Centcom, comandamentul american în Orientul Mijlociu şi Asia Centrală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici