De ce a părăsit disidentul chinez Chen Guangcheng ambasada americană

Disidentul chinez Chen Guangcheng afirmă că a părăsit ambasada americană din Beijing pentru că autorităţile chineze i-au ameninţat pe membrii familiei sale.

333 afișări
Imaginea articolului De ce a părăsit disidentul chinez Chen Guangcheng ambasada americană

Chen Guangcheng (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Chen Guangcheng a declarat că a primit asigurări că va fi liber să rămână în China şi să studieze, precizând însă că acum se teme pentru viaţa sa, informează BBC News online.

Disidentul a făcut aceste declaraţii la spital, unde a fost dus ca urmare a acordului dintre SUA şi China, acord care, potrivit ambasadei americane, "reflectă opţiunile şi valorile disidentului".

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, se află la Beijing pentru întrevederi la nivel înalt.

Chen Guangcheng a părăsit miercuri ambasada Statelor Unite, unde se refugiase timp de şase zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici