De unde a pornit teoria eronată, potrivit experţilor, că tehnologia 5G a răspândit coronavirusul. Actorul Woody Harrelson o susţine

Un număr tot mai mare de conspiraţionişti cred că există o legătură între tehnologia 5G şi coronavirus. Experţii spun însă că aceste teorii nu au nicio bază ştiinţifică.

5559 afișări
Imaginea articolului De unde a pornit teoria eronată, potrivit experţilor, că tehnologia 5G a răspândit coronavirusul. Actorul Woody Harrelson o susţine

Foto: Profimedia

Informaţii false conform cărora coronavirusul este un rezultat al tehnologiei 5G au apărut pe internet şi sunt distribuite de tot mai mulţi utilizatori. Una din teorii susţine că totul a început în Wuhan pentru că acolo a fost implementată recent reţeaua. Nu spune nimeni însă cum de ţări ca Iran sau Japonia, care nu folosesc 5G, au fost şi ele afectate de noul coronavirus.
 
Mii de oameni au protestat pe Facebook prin mesaje care instigă la incendierea componentelor de transmisie 5G, dar şi diverse teorii care alimentează frici în legătură cu noua reţea.
 
Printre cei care susţin aceste teorii se numără şi actorul Woody Harrelson, care a distribuit recent o postare pe Instagram în care a legat pandemia de coronavirus de tehnologia 5G, dar şi personalitatea de televiziune Jason Gardiner, care a sugerat că OMS a avertizat împotriva reţelei mobile, pentru că ar putea duce la îmbolnăvire, potrivit Euronews.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alot of my friends have been talking about the negative effects of 5G My friend camilla seems this to me today and though I haven’t fully vetted it I find it very interesting

A post shared by Woody Harrelson (@woodyharrelson) on

Apr 1, 2020 at 11:05am PDT
 

Stâlpi de telefonie cu tehnologie 5G, arşi în Marea Britanie

În Marea Britanie, situaţia a scăpat de sub control după ce oamenii au dat foc stâlpilor de telefonie cu tehnologie 5G.
 
BBC scrie că cel puţin trei stâlpi au fost incendiati săptămâna trecută şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a stinge flăcările. Stephen Powis, şeful Serviciului Naţional de Sănătate, se declară revoltat şi dezgustat că oamenii distrug tocmai infrastructura de care avem nevoie pe timp de pandemie.
 

Ce este 5G

5G este o reţea mobilă wireless care a fost lansată în 2019 pentru a îmbunătăţi telecomunicaţiile şi conectivitatea mobilă. 5G funcţionează  cu o frecvenţă de undă mai mare decât predecesorii săi.
 
Nu există date ştiinţifice care să ateste o legătură între pandemia de coronavirus şi 5G. Chiar dacă noua reţea foloseşte unde radio de frecvenţă mai înaltă decât 3G sau 4G, nivelul de radiaţii electromagnetice este mult sub normele internaţionale.
 
Încă dinaintea apariţiei coronavirusului existau discuţii despre efectele tehnologiei 5G asupra sănătăţii oamenilor din cauza radiaţiilor pe care acestea le emit.
 
De când a apărut noul coronavirus, conspiraţioniştii spun că răspândirea virusului a fost exacerbată de frecvenţele 5G sau prin slăbirea imunităţii.
 
Specialiştii atrag atenţia că acestea nu sunt acceptate ca teorii ştiinţifice şi că nu există niciun fel de legătură între 5G şi coronavirus.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici