VIDEO | Englezii incendiază stâlpii 5G ca urmare a teoriilor conspiraţioniste despre coronavirus. ”Vom muri cu toţii”

  • Tehnologia 5G cauzează anarhie în Regatul Unit
  • Conspiraţioniştii cred că noua reţea are legătură directă cu pandemia de coronavirus
  • Cel puţin trei turnuri 5G, incendiate în ultimele zile
8384 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Englezii incendiază stâlpii 5G ca urmare a teoriilor conspiraţioniste despre coronavirus. ”Vom muri cu toţii”

Englezii incendiază stâlpii 5G ca urmare a teoriilor conspiraţioniste despre coronavirus. ”Vom muri cu toţii”

În Marea Britanie, conspiraţioniştii dau foc stâlpilor de telefonie cu tehnologie 5G din cauza unor teorii care circulă pe internet.

BBC scrie că cel puţin trei stâlpi au fost incendiati săptămâna trecută şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a stinge flăcările. Stephen Powis, şeful Serviciului Naţional de Sănătate, se declară revoltat şi dezgustat că oamenii distrug tocmai infrastructura de care avem nevoie pe timp de pandemie.

Oamenii cred că există o legătură între noua reţea de date mobile şi coronavirus. Pe Facebook circulă informaţii false conform cărora virusul este un rezultat al tehnologiei 5G, una din teorii susţinând că totul a început în Wuhan pentru că acolo a fost implementată recent reţeaua. Nu spune nimeni însă cum de ţări ca Iran sau Japonia, care nu folosesc 5G, au fost şi ele afectate de noul coronavirus.

Nu există date ştiinţifice care să ateste o legătură între pandemia de coronavirus şi 5G. Noua reţea foloseşte unde radio de frecvenţă mai înaltă decât 3G sau 4G, dar nivelul de radiaţii electromagnetice este mult sub normele internaţionale.

Mii de oameni postează pe Facebook mesaje care instigă la incendierea componentelor de transmisie 5G, dar şi diverse teorii care alimentează frici în legătură cu noua reţea. Ba mai mult, unii chiar agresează lucrătorii care instalează fibra optică pentru 5G, spunând că dacă 5G va fi funcţional, vom “muri cu toţii”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici