Decizie mult aşteptată de criticii platformei Youtube: Compania promite să elimine conţinutul violent

Youtube a anunţat miercuri că va lua măsuri pentru a elimina conţinutul care promovează discursurile de ură şi va interzice filmuleţele care justifică discriminarea, promovează segregarea pe criterii etnice sau glorificarea ideologiei naziste, potrivit Reuters.

643 afișări
Imaginea articolului Decizie mult aşteptată de criticii platformei Youtube: Compania promite să elimine conţinutul violent

Youtube va elimina conţinutul care promovează ura, discriminarea, violenţa sau segregarea rasială

Într-o postare pe blogul său oficial, Youtube a precizat că va elimina conţinutul care neagă evenimente de natură violentă precum Holocaustul sau masacrul de la şcoala elementară Sandy Hook din statul american Connecticut din 2012.

”În ultimii ani, am investit în politicile, resursele şi produsele necesare pentru a ne respecta responsabilitatea şi pentru a proteja comunitatea YouTube de conţinutul dăunător. Această lucrare s-a axat pe patru piloni: eliminarea conţinutului violent, ridicarea conţinutului autoritar, reducerea răspândirii conţinutului limită şi recompensarea creatorilor de încredere”, se arată în postarea de pe blogul Youtube.

”Datorită acestor investiţii, videoclipurile care încalcă politicile noastre sunt eliminate mai repede decât oricând şi utilizatorii văd conţinut mai puţin limitat şi dezinformare dăunătoare. Pe măsură ce facem acest lucru, colaborăm îndeaproape cu parlamentarii şi societatea civilă din întreaga lume pentru a limita răspândirea conţinutului online extremist şi violent”, se adaugă în articol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici