"Declaraţie-cheie" adoptată la Chişinău, în cadrul Parteneriatului Estic

Lideri din cadrul Partidului Popular European (PPE) care au participat joi la o reuniune în cadrul Parteneriatului Estic, au adoptat o "declaraţie-cheie" privind consolidarea cooperării strategice între Uniunea Europeană (UE) şi membrii parteneriatului, anunţă PPE într-un comunicat.

140 afișări
Imaginea articolului "Declaraţie-cheie" adoptată la Chişinău, în cadrul Parteneriatului Estic

"Declaraţie-cheie" adoptată la Chişinău, în cadrul Parteneriatului Estic (Imagine: Mediafax Foto)

La reuniunea găzduită de către preşedinţii PPE Wilfried Martens şi Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Vlad Filat au fost prezenţi premierul moldovean Iurie Leancă (PLDM), preşedintele armean Serzh Sargsyan (preşedintele Partidului Republican) şi preşedintele georgian Mikhail Saakaşvili (preşedintele Partidului Mişcarea Naţională Unită), se arată în comunicat

“Cooperarea PPE în cadrul Parteneriatului Estic este un proces de succes vizând crearea unor sinergii şi relaţii strânse între partenerii estici şi UE. În centrul discuţiilor noastre de ieri (joi) la Chişinău s-au aflat o serie de subiecte relevante pentru cetăţeni, ca libertăţile fundamentale, mobilitatea şi securitatea şi modul în care acestea să fie asigurate”, a declarat Martens, citat în comunicat.

“Această reuniune PPE reprezintă totodată un pas important spre summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, în 2013, oferind direcţii strategice şi un calendar pentru paşi concreţi", a adăugat el.

PPE este cel mai numeros şi cel mai influent partid politic de centru-dreapta la nivel european , incuzând 73 partide din 40 de state, preşedinţii Comisiei Europene (CE) şi Consiliului European (CoE), 13 şefi de stat şi de Guvern din cadrul UE, şase din afara UE, 13 membri ai Comisiei Europene (CE) şi cel mai mare grup în Parlamentul European (PE).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici