Macron: Trimiterea de trupe occidentale pentru a lupta în Ucraina "nu poate fi exclusă" / "Vom face tot ce este necesar pentru ca Rusia să nu poată câştiga războiul"

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că trimiterea de trupe occidentale pentru a lupta în Ucraina "nu poate fi exclusă" şi că Parisul va renunţa la opoziţia sa de lungă durată faţă de achiziţionarea de provizii de artilerie de urgenţă pentru Ucraina din afara UE, relatează FT.

222 afișări
Imaginea articolului Macron: Trimiterea de trupe occidentale pentru a lupta în Ucraina "nu poate fi exclusă" / "Vom face tot ce este necesar pentru ca Rusia să nu poată câştiga războiul"

Macron: Trimiterea de trupe occidentale pentru a lupta în Ucraina "nu poate fi exclusă" / "Vom face tot ce este necesar pentru ca Rusia să nu poată câştiga războiul"

Argumentând că înfrângerea Rusiei este necesară pentru a asigura "securitatea colectivă a Europei", Macron a declarat reuniunea a 25 de lideri europeni care a avut loc luni la Paris a subliniat o nouă profunzime a hotărârii occidentale de a ajuta Ucraina, după mai mult de doi ani de război la scară largă în această ţară.

"Vom face tot ce este necesar pentru ca Rusia să nu poată câştiga războiul", a declarat el reporterilor.

Întrebat dacă trimiterea de trupe occidentale în Ucraina este o opţiune, Macron a spus că subiectul a fost discutat în cadrul conferinţei.

"Nu există un consens astăzi pentru a trimite în mod oficial trupe pe teren. Dar în ceea ce priveşte opţiunile, nimic nu poate fi exclus", a adăugat el, fără a oferi detalii despre ţările care iau în considerare un astfel de pas.

Macron a declarat că liderii au convenit să înfiinţeze o "coaliţie" de ţări care să discute despre furnizarea de rachete cu rază lungă de acţiune pentru Ucraina.

Poziţia mai agresivă vine în urma solicitărilor Ucrainei de intensificare a sprijinului occidental pentru a ajuta la oprirea unui baraj tot mai mare de atacuri ruseşti, care au făcut ca Moscova să câştige teritoriu în estul ţării, după luni de impas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici