Declaraţiile jihadiştilor cu privire la crearea unui califat "nu înseamnă nimic", afirmă SUA

Statele Unite au afirmat luni că declaraţia jihadiştilor vizând proclamarea unui califat în teritoriile ocupate de ei în Irak şi Siria "nu înseamnă nimic".

224 afișări
Imaginea articolului Declaraţiile jihadiştilor cu privire la crearea unui califat "nu înseamnă nimic", afirmă SUA

Declaraţiile jihadiştilor cu privire la crearea unui califat "nu înseamnă nimic", afirmă SUA

"Am văzut (deja) o astfel de formulare" din partea SIIL (Statul Islamic în Irak şi Levant), a afirmat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Jen Psaki.

"Aceaste declaraţii nu îndeamnă nimic pentru populaţiile din Irak şi Siria", a adăugat ea.

SIIL încearcă doar "să controleze populaţiile prin frică", ghidaţi de o "ideologie represivă".

La rândul său, Casa Albă a apreciat că SIIL a lansat o "campanie de teroare cu acte grave de violenţă şi o ideologie represivă, care reprezintă o ameninţare gravă pentru viitorul Irakului".

Jihadiştii din cadrul grupului SIIL, angajaţi în lupte în Siria şi Irak, au anunţat duminică istaurarea unui califat, regim politic islamic dispărut în urmă cu aproape un secol.

Într-o înregistrare audio publicată pe un site, SIIL, care se va numi acum "Stat islamic", l-a desemnat pe şeful său Abu Bakr Al-Baghdadi drept "calif" şi "lider al musulmanilor de pretutindeni".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici