Deputaţii francezi dau undă verde promulgării stării de urgenţă pe o perioadă de trei luni

Deputaţii francezi au dat joi undă verde promulgării - pentru o perioadă de trei luni - a stării de urgenţă în Franţa, o măsură aplicată începând de sâmbătă, în urma atacurilor de pe 13 noiembrie la Paris şi Saint-Denis, relatează Reuters în pagina electronică.

951 afișări
Imaginea articolului Deputaţii francezi dau undă verde promulgării stării de urgenţă pe o perioadă de trei luni

Deputaţii francezi dau undă verde promulgării stării de urgenţă pe o perioadă de trei luni

Deputaţii au aprobat articolul 1 al proiectului de lege adoptat miercuri în cadrul Consiliului de Miniştri, aşa cum a anunţat luni François Hollande în faţa parlamentarilor reuniţi în Congres la Versailles.

Ei urmează să se pronunţe joi după-amiaza asupra întregului proiect de lege.

În cadrul întâlnirii cu parlamentarii francezi de duminică, liderul Franţei a anunţat că va solicita modificarea legii din 1955, care reglementează starea de urgenţă, pentru a o adapta situaţiei actuale de după atentatele teroriste comise vineri seară în Paris.

Potrivit ultimului bilanţ, 129 de persoane au murit şi peste 350 au fost rănite în atentatele teroriste de vineri din Paris.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici