Deşi tulpina indiană face ravagii, Anglia deschide pub-urile, cafenelele şi restaurantele în interior

  • S-au deschis în interior toate localurile din Londra.
  • Marea Britanie are peste 2000 de infectări COVID cu tulpina indiană.
  • Următoarele măsuri de relaxare pentru Londra sunt programate pe 21 iunie.
2708 afișări
Imaginea articolului Deşi tulpina indiană face ravagii, Anglia deschide pub-urile, cafenelele şi restaurantele în interior

Deşi tulpina indiană face ravagii, Anglia deschide pub-urile, cafenelele şi restaurantele în interior

 
Anglia face încă un pas spre libertate. Se redeschid pub-urile, cafenelele şi restaurantele în interior, după aproape patru luni în care au fost închise.
 
Muncitorii restaurantelor din Soho, Londra, sunt stresaţi, pentru că nu ştiu dacă o să fie totul gata la timp, dar se bucură de relaxarea restricţiilor.
 
ANDY FRANTZEKOS, CHEF:
”Este palpitant mai mult decât orice. Cu siguranţă un pic de nelinişte, doar pentru a vă asigura că totul este gata şi gata la timp, dar mai multă emoţie decât orice. A trecut mult timp de la blocare, aşa că suntem cu toţii fericiţi că ne-am întors şi vrem să gătim nişte mâncăruri bune”.
 
Managerul unui local londonez spune că devenise ceva normal să aibă spaţiul interior din restaurant doar pentru el şi pentru angajaţi. E încântat că revin clienţii şi că restricţiile s-au mai liniştit.
 
PATRICK MULKERRIN, MANAGER THE BREAKFAST CLUB: 
”A fost bine. Blocarea a afectat diferiţi oameni în moduri diferite, este destul de amuzant, am fost obişnuiţi să avem interiorul cafenelei doar pentru noi, iar toţi ceilalţi sunt afară. Aşa că am intra şi am avea muzică, ci doar o atmosferă diferită. Dar este atât de bine să ai oameni înapoi, este atât de bine”.
 
Chiar dacă măsurile s-au relaxat de ieri, numărul cazurilor de infectare cu tulpina indiană a trecut de 2000 în Marea Britanie. Ministrul britanic al Sănătăţii, anunţă că 86 de autorităţi locale au raportat recent peste cinci cazuri confirmate cu forma contagioasă indiană de Corona Virus.
 
SINCRON MATT HANCOCK, MINISTRUL SĂNĂTĂŢII LONDRA:  
”Acum există 86 de autorităţi locale în care există cinci  sau mai multe cazuri confirmate. Următorul cel mai mare caz de îngrijorare este Bedford,  unde suntem în creştere, testând. Şi aş îndemna pe toată lumea din Bedford să fie prudenţi şi să se angajeze în testare acolo unde este disponibilă”.
 
Următoarea fază a redeschiderii Marii Britanii este programată pentru 21 iunie, când restricţiile rămase vor fi eliminate. Boris Johnson a avertizat că o creştere mare 
a cazurilor de COVID-19 ar putea elimina aceste planuri. 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici