DESPĂGUBIRI de 6,5 milioane de dolari pentru familia unui bărbat împuşcat de poliţie în Statele Unite

Familia unui bărbat de culoare, împuşcat mortal de un ofiţer de poliţie alb, deşi era neînarmat, va primi drept compensaţie 6,5 milioane de dolari din partea oraşului North Charleston, din statul american Carolina de Sud, au spus joi oficiali citaţi de agenţia de presă Reuters.

162 afișări
Imaginea articolului DESPĂGUBIRI de 6,5 milioane de dolari pentru familia unui bărbat împuşcat de poliţie în Statele Unite

DESPĂGUBIRI de 6,5 milioane de dolari pentru familia unui bărbat împuşcat de poliţie în Statele Unite (Imagine: Mediafax foto)

Individul, pe nume Walter Scott, în vârstă de 50 de ani, a fost împuşcat după ce a fugit de un control rutier în luna aprilie. Incidentul a fost surprins de o cameră video din apropiere şi a reaprins un protest naţional privind tratamentul aplicat de poliţie minorităţilor.

Consiliul oraşului a votat pentru soluţionarea tuturor pretenţiilor posibile privind moartea lui Scott, cu suma de 6,5 milioane de dolari, a spus primarul oraşului North Charleston, R. Keith Summey. "Mă bucur că oraşul şi familia au putut ajunge la o înţelegere fără să fie nevoie de un proces", a spus el.

Ofiţerul de poliţie care l-a împuşcat pe Scott, Michael Slager, este acuzat de crimă.

"Puteau fi un trilion de dolari. Nu mi l-ar aduce niciodată înapoi pe fiul meu. Însă le mulţumesc pentru ce au făcut", a spus mama lui Scott.

Chris Stewart, un avocat al familiei lui Scott, a spus că această compensaţie a avut cea mai mare valoare dintre înţelegerile de acest fel care au avut loc în istoria statului Carolina de Sud, şi una dintre cele mai mari valori în cazul Statelor Unite.

El a adăugat că banii vor contribui la îngrijirea celor patru copii ai victimei, pentru tot restul vieţii lor.

Înţelegerea survine după ce New York a convenit să plătească 5,9 milioane de dolari familiei lui Eric Garner, care a murit în 2014 după ce a fost probabil strangulat de un ofiţer de poliţie, crima fiind captată de o cameră de supraveghere video.

Baltimore a transmis luna trecută că va plăti 6,4 milioane de dolari familiei lui Freddie Gray, care a murit în aprilie din cazua unei răni cauzate de poliţişti, pe bancheta din spate a unei dube a forţelor de ordine. Şase ofiţeri de poliţie sunt acuzaţi de moartea sa, care a generat proteste şi revolte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici