Diplomatul american demascat ca agent CIA a părăsit Rusia

Diplomatul american declarat persona non grata după ce a fost reţinut la Moscova şi acuzat, marţi, că este agent CIA şi că a încercat să recruteze un membru al Serviciului Federal rus de Securitate (FSB), a părăsit Rusia duminică, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea rusă.

935 afișări
Imaginea articolului Diplomatul american demascat ca agent CIA a părăsit Rusia

Diplomatul american demascat ca agent CIA a părăsit Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Postul NTV şi televiziunea publică Rossia au difuzat imagini cu bărbatul prezentat anterior ca secretar III în cadrul Departamentului politic al Ambasadei Statelor Unite, Ryan C. Fogle, intrând într-un aeroport şi prezentându-se la un punct de check-in, iar ulterior la un punct de verificare a paşapoartelor rezervat diplomaţilor, unde a fost supus unei verificări corporale în vederea îmbarcării.

NTV a precizat că aceste imagini au fost filmate duminică pe Aeroportul Şeremetievo, la Moscova.

Rusia a anunţat marţi că a arestat în flagrant un diplomat american agent CIA care încerca să recruteze, la Moscova, un membru al serviciilor ruse, denunţând o "provocare" demnă de Războiul Rece.

"Agentul CIA Ryan C. Fogle, care lucra sub acoperirea de secretar III la Departamentul politic al ambasadei, a fost reţinut în noaptea de luni spre marţi", anunţa FSB.

Posturi de televiziune au difuzat în mai mmulte rânduri imagini cu diplomatul reţinut şi interogat de FSB, dar şi fragmente de conversaţie prezentate ca interceptări.

Ministerul rus de Externe l-a declarat miercuri persona non grata pe diplomat, cerând plecarea sa "în cel mai scurt timp".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici