Discursul susţinut de premierul canadian în Knesset, întrerupt de doi deputaţi de origine arabă

Doi deputaţi de origine arabă au întrerupt, luni, discursul susţinut de premierul canadian Stephen Harper în Knesset (Parlamentul israelian), în momentul în care asimila boicotarea Israelului cu "o nouă formă de antisemitism".

179 afișări
Imaginea articolului Discursul susţinut de premierul canadian în Knesset, întrerupt de doi deputaţi de origine arabă

Discursul susţinut de premierul canadian în Knesset, întrerupt de doi deputaţi de origine arabă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Exact în acelaşi mod în care afacerile evreieşti erau boicotate altădată, unii lideri ai societăţii civile îndeamnă astăzi la boicotarea Israelului", a declarat Harper, declanşând proteste din partea unui deputat de origine arabă, Ahmad Tibi, care a strigat "boicotare coloniilor!".

"Mult mai scandalos, unii califică deschis Israelul ca fiind stat al apartheidului", a adăugat el, aplaudat de deputaţi ai Parlamentului israelian în timp ce Tibi şi colegul său de partid Taleb Abu Arar părăseau hemiciclul.

Începând de duminică, premierul canadian, însoţit de o importantă delegaţie formată din miniştri, parlamentari şi directori de întreprinderi, se află într-o vizită de patru zile în Israel şi în teritoriile palestiniene.

Sub Harper, Canada a devenit unul dintre cei mai fervenţi susţinători ai Israelului în cadrul comunităţii internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici