Disidenţă în spaţiu sau coincidenţă. Trei cosmonauţi ruşi au ajuns la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale purtând culorile similare steagului Ucrainei

  • Trei cosmonauţi ruşi au ajuns la Staţia Spaţială Internaţională purtând costume de zbor galbene cu accente albastre, culori care se potrivesc cu steagul ucrainean.
  • Bărbaţii au fost primii nou sosiţi pe staţia spaţială de la începutul războiului rusesc din Ucraina, luna trecută.
4437 afișări
Imaginea articolului Disidenţă în spaţiu sau coincidenţă. Trei cosmonauţi ruşi au ajuns la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale purtând culorile similare steagului Ucrainei

îDizidenţă în spaţiu sau coincidenţă. Trei cosmonauţi ruşi au ajuns la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale purtând culorile similare steagului Ucrainei

Cosmonauţii Oleg Artemyev, Denis Matveyev şi Serghei Korsakov au decolat cu succes de la baza de lansare Baikonur, închiriată de Rusia în Kazahstan, în nava spaţială Soyuz MS-21, vineri, la ora locală 20.55. Aceştia s-au andocat fără probleme la staţie puţin peste trei ore mai târziu, alăturându-se celor doi ruşi, patru americani şi un german pe avanpostul orbital, relatează The Guardian.

O înregistrare video cu Artemyev, realizată în timp ce nava spaţială se pregătea să se andocheze cu staţia spaţială, îl arată pe acesta purtând un costum de zbor albastru. Nu a fost clar ce mesaj, dacă a existat vreunul, au vrut să transmită uniformele galbene în care s-au schimbat.

Atunci când cosmonauţii au reuşit să vorbească cu familia rămasă pe Pământ, Artemyev a fost întrebat despre costume. El a spus că fiecare echipaj şi-a ales propriul costum.

"A venit rândul nostru să alegem o culoare. Dar, de fapt, acumulasem o mulţime de material galben, aşa că trebuia să-l folosim", a spus el. "Aşa că de aceea a trebuit să purtăm galben".

De când a început războiul, mulţi oameni au folosit steagul ucrainean şi culorile sale pentru a-şi arăta solidaritatea cu ţara.

Războiul a dus la anularea lansărilor de nave spaţiale şi la ruperea contractelor. Şeful Roscosmos, Dmitri Rogozin, a avertizat că SUA va trebui să folosească "cozi de mătură" pentru a zbura în spaţiu, după ce Rusia a declarat că nu va mai furniza motoare de rachetă companiilor americane. Cu toate acestea, mulţi se tem că Rogozin pune în pericol decenii de parteneriat paşnic în afara planetei, mai ales în ceea ce priveşte staţia spaţială.

Administratorul Nasa, Bill Nelson, a minimizat comentariile lui Rogozin, spunând: "Acesta este doar Dmitri Rogozin. El mai vorbeşte din când în când. Ceilalţi oameni care lucrează în programul spaţial civil rusesc, sunt profesionişti."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici