DISPARIŢIA zborului MH370: Noile fragmente găsite pe Insula Réunion nu provin de la avionul dispărut, afirmă Guvernul australian

Noile fragmente găsite pe Insula Réunion par să nu provină de la zborul MH370, care a "dispărut" de pe radare, fără urmă, în martie 2014, a declarat vineri un purtător de cuvânt al vicepremierului australian Warren Truss pentru Reuters.

1220 afișări
Imaginea articolului DISPARIŢIA zborului MH370: Noile fragmente găsite pe Insula Réunion nu provin de la avionul dispărut, afirmă Guvernul australian

DISPARIŢIA zborului MH370: Noile fragmente găsite pe Insula Réunion nu provin de la avionul dispărut, afirmă Guvernul australian (Imagine: Captura Video)

Guvernul malaysian anunţa joi că noi fragmente de avion au fost găsite pe insula franceză, în zona căreia căutările s-au dublat, în urma descoperirii, săptămâna trecută, a unei bucăţi de aripă de Boeing 777, aduse de valuri pe o plajă.

Ministrul malaysian al Transporturilor Liow Tiong Lai a evocat, printre aceste fragmente, un hublou şi o placă de aluminiu.

"Numeroase piese au fost transmise poliţiei din Réunion (...). Pentru moment, niciuna dintre aceste piese nu pare să provină de la avion", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al vicepremierului australian Warren Truss.

Justiţia franceză a anunţat miercuri că fragmentul de aripă - un flaperon - găsit săptămâna trecută ar proveni, foarte probabil, de la Boeingul care asigura zborul MH370 de la Kuala Lumpur la Beijing, a cărui "dispariţie" nu a fost elucidată nici până în prezent.

Guvernul francez a anunţat joi că noi mijloace - aeriene şi maritime, inclusiv militare - urmau să fie mobilizate în vederea continuării căutărilor în zona Insulei Réunion.

Australia participă în mod activ la anchetă, alături de Malaysia şi Franţa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici