Dispute în Guvernul Germaniei / Centralele nucleare ar urma să fie oprite în aprilie,deşi FDP se opune

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, membru al partidului ecologist Alianţa '90/Verzi, a anunţat miercuri că nu va prelungi după luna aprilie funcţionarea ultimelor centrale nucleare, deşi Partidul Liber-Democrat (FDP) se opune.

343 afișări
Imaginea articolului Dispute în Guvernul Germaniei / Centralele nucleare ar urma să fie oprite în aprilie,deşi FDP se opune

Sursa foto: Profimedia

Întrebat miercuri dacă a discutat cu ministrul Transporturilor, Volker Wissing, membru al Partidului Liber-Democrat (FDP, liberal), despre eventuala prelungire a funcţionării ultimelor centrale nucleare din Germania, Robert Habeck a declarat, potrivit publicaţiei Die Welt: "Nu a fost o temă a întâlnirii de astăzi şi nu va mai fi o temă".

Robert Habeck a argumentat că Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a stabilit "decisiv" că centralele nucleare vor funcţiona în cursul acestei ierni, dar nu mai mult de atât.

Decizia riscă să genereze o criză în coaliţia guvernamentală de la Berlin. Secretarul general al FDP, Bijan Djir-Sarai, ceruse marţi menţinerea în funcţiune a centralelor nucleare, în contextul crizei energetice cu care se confruntă Germania. "FDP menţine poziţia privind prelungirea funcţionării celor trei centrale nucleare după luna aprilie 2023", a afirmat Bijan Djir-Sarai.

Partidul Social-Democrat (centru-stânga), al cancelarului Olaf Scholz, nu s-a pronunţat clar în legătură cu oportunitatea menţinerii în funcţiune a centralelor nucleare. Pe fondul disputelor intense dintre Alianţa '90/Verzi şi FDP, Scholz a decis în octombrie menţinerea în funcţiune a centralelor nucleare Isar 2, Neckarwestheim 2 şi Emsland până pe 15 aprilie 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici