Dmitri Medvedev: Cele două membre ale Pussy Riot nu ar trebui să fie în închisoare

Premierul rus Dmitri Medvedev a apreciat vineri că cele două tinere membre ale grupului Pussy Riot, condamnate la doi ani de închisoare din cauza unei rugăciuni anti-Putin într-o catedrală, nu ar trebui să fie în închisoare, potrivit agenţiilor ruse.

199 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev: Cele două membre ale Pussy Riot nu ar trebui să fie în închisoare

Dmitri Medvedev: Cele două membre ale Pussy Riot nu ar trebui să fie în închisoare (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Dacă aş fi fost judecător, nu le-aş fi condamnat la închisoare. Pur şi simplu pentru că eu cred că nu este corect ca ele să fie private de libertate. Ele au petrecut deja destul timp în închisoare, ajunge", a declarat el.

Medvedev a răspuns unei întrebări privind o eventuală eliberare anticipată a celor două tinere, Nadejda Tolokonnikova, în vârstă de 22 de ani, şi Maria Alehina, în vârstă de 24 de ani.

Şeful Guvernului rus a declarat totuşi că această problemă nu este de competenţa sa, ci a instanţelor judiciare şi a avocaţilor.

"Au dreptul să depună o reclamaţie şi cred că o vor face. Iar tribunalul are dreptul să examineze această problemă pe fond şi să ia o decizie", a declarat el.

Medvedev a reiterat că cele două tinere îi sunt "foarte dezagreabile". În septembrie, el a declarat că fetele de la Pussy Riot îi provoacă "dezgust" dar că este "inutil" şi "sever" ca ele să fie menţinute în închisoare.

Nadejda Tolokonnikova şi Maria Alehina, amândouă mame, şi o a treia membră a grupului, Ekaterina Samuţevici, au fost condamnate în august la doi ani de închisoare pentru "huliganism" şi "incitare la ură religioasă" după ce au cântat, în februarie, o "rugăciune punk" împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

Condamnările pentru Tolokonnikova şi Alehina au fost confirmate în apel la 10 octombrie, în timp ce pedeapsa lui Samuţevici a fost comutată într-una cu suspendare, iar aceasta a fost eliberată la încheierea procesului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici