Dmitri Medvedev: Rusia va sprijini Cuba în domeniul energetic

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat sâmbătă, în cadrul unui interviu, că ţara sa va crea un plan pentru a ajuta Cuba să îşi asigure aprovizionarea cu petrol şi produse petroliere, în condiţiile în care Havana are dificultăţi în acest sens din cauza sancţiunilor impuse de Statele Unite.

737 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev: Rusia va sprijini Cuba în domeniul energetic

Medvedev: Rusia va sprijini Cuba în domeniul energetic

„Cred că vom găsi modalităţi de a ajuta Cuba să importe petrol şi produse petroliere. Am căzut de acord că vom crea un plan privind domeniul energetic din Cuba, care va include surse convenţionale, inclusiv hidrocarburi. Şi probabil va include şi alte posibilităţi”, a spus Medvedev, potrivit agenţiei ruse de presă TASS.

El a subliniat şi necesitatea extinderii legăturilor economice cu Havana şi a adăugat că schimburile economice au crescut în ultima perioadă. Medvedev a spus că s-a înregistrat o creştere de 20-30% a comerţului dintre cele două state în ultimii ani. „Nu sunt valori foarte mari, desigur, dar vorbim deja de sute de milioane de dolari”, a mai spus acesta.

Premierul rus a menţionat şi nivelul tot mai mare al investiţiilor ruse în Cuba. „Am semnat un acord privind reabilitarea întregii reţele de drumuri din Cuba, care însumează aproape 1.000 de kilometri”, a mai spus Medvedev, care a adăugat că acest acord ar putea produce „zeci de mii de locuri de munca, atât în Rusia, cât şi în Cuba”.

Taguri:
rusia,
cuba,
energie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici