Documente judiciare confirmă zboruri către Bucureşti în progamul CIA de extrădări extraordinare

Un avion al companiei Richmor Aviation a efectuat numeroase zboruri în cadrul programului CIA de extrădări extraordinare, inclusiv către Bucureşti, relatează The Washington Post în ediţia electronică, prezentând detaliile unui proces între contractori care a avut loc în Statele Unite.

324 afișări
Imaginea articolului Documente judiciare confirmă zboruri către Bucureşti în progamul CIA de extrădări extraordinare

Documente judiciare confirmă zboruri către Bucureşti în progamul CIA de extrădări extraordinare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

CIA a încredinţat o parte din operaţiunile sale unor companii de aviaţie mici, ale căror experienţe anterioare au inclus transportarea echipelor sportive în ţară.

Zborurile din august 2003, precum şi zeci de alte zboruri către Bucureşti, Baku, Cairo, Djibouti, Islamabad sau Tripoli, au fost organizate de compania Sportsflight din Long Island. Aceasta a închiriat un avion de la Richmor Aviation, cu sediul în apropiere de aeroportul Columbia County din Hudson, New York. În cele din urmă, Richmor a dat în judecată Sportsflight pentru încălcarea termenilor contractului.

În cadrul procesului, au fost dezvăluite costurile şi rutele a numeroase zboruri CIA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici