Doi activişti de mediu s-au lipit, la propriu, de un tablou al lui Picasso

Doi activişti pentru climă din cadrul organizaţiei Extinction Rebellion au fost arestaţi duminică după ce s-au lipit de un tablou de Picasso la Galeria Naţională Victoria din Melbourne, relatează CNN.

1524 afișări
Imaginea articolului Doi activişti de mediu s-au lipit, la propriu, de un tablou al lui Picasso

FOTO Twitter

Activiştii s-au lipit de sticla care acoperea tabloul "Masacrul din Coreea", alături de un banner pe care scria "Haosul climatic = Război şi foamete", subliniind legătura dintre degradarea climei şi suferinţa umană, a precizat organizaţia pe Twitter.

"'Dacă vom continua pe actuala cale, ne vom confrunta cu prăbuşirea a tot ceea ce ne oferă siguranţă, ceea ce va duce la conflict", a spus grupul, citându-l pe naturalistul şi prezentatorul TV David Attenborough.

Poliţia din Victoria a declarat că protestatarii au intrat la parterul galeriei, iar un bărbat şi o femeie s-au lipit de tablou, în jurul orei locale 12:40 p.m.

Femeia în vârstă de 49 de ani din statul New South Wales şi bărbatul de 59 de ani din suburbiile din Melbourne au fost îndepărtaţi de pe tablou după ora 14.00.

Cei doi au fost arestaţi, la fel ca şi un bărbat de 49 de ani, potrivit poliţiei din Victoria.

Extinction Rebellion a declarat că nicio operă de artă nu a fost afectată.

Schimbările climatice sunt pe cale să transforme viaţa pe Pământ aşa cum o cunoaştem şi, dacă încălzirea globală nu va fi încetinită în mod dramatic, miliarde de oameni şi alte specii vor ajunge în puncte în care nu se vor mai putea adapta la noua normalitate, potrivit unui important raport susţinut de ONU şi publicat anul acesta.

Bazat pe ani de cercetări efectuate de sute de oameni de ştiinţă, raportul a constatat că impactul schimbărilor climatice provocate de om este mai mare decât se credea până acum, autorii raportului avertizând că aceste efecte se produc mult mai rapid şi sunt mai perturbatoare şi mai răspândite decât se aşteptau oamenii de ştiinţă în urmă cu 20 de ani.

Cei care contribuie cel mai puţin la problemă sunt cei mai afectaţi, au adăugat experţii în raport.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici