Doi cetăţeni israelieni, ucişi într-un atac armat în Cisiordania

Doi cetăţeni israelieni, tată şi fiu, au fost împuşcaţi mortal, sâmbătă, într-un atac terorist palestinian comis în Cisiordania, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie, citate de cotidianul The Times of Israel.

213 afișări
Imaginea articolului Doi cetăţeni israelieni, ucişi într-un atac armat în Cisiordania

Doi cetăţeni israelieni, ucişi într-un atac armat în Cisiordania

Atacul armat a avut loc în incinta unei spălătorii auto din orăşelul palestinian Huwara, în nordul Cisiordaniei, la sud de oraşul Nablus. Serviciile de urgenţă au raportat moartea unui bărbat de peste 60 de ani şi a altuia de 29 de ani, tată şi fiu.

Armata israeliană îl caută activ pe un militant palestinian suspectat de comiterea atacului armat. Nu este clar de ce se aflau cei doi cetăţeni israelieni în această zonă palestiniană.

Organizaţiile militante Hamas şi Jihadul Islamic au salutat atacul, catalogându-l drept "o reacţie normală a crimelor forţelor de ocupaţie".

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a convocat o reuniune pentru evaluarea situaţiei de securitate.

Orăşelul palestinian Huwara este frecvent scena confruntărilor israelo-palestiniene, în contextul în care este tranzitat de israelieni care se îndreaptă spre coloniile evreieşti. În ultimele luni, în această zonă au avut loc numeroase atacuri armate antiisraeliene. În februarie, în această zonă au fost împuşcaţi mortal doi fraţi israelieni. De asemenea, au existat mai multe atacuri comise de colonişti israelieni împotriva localnicilor palestinieni.

Tensiunile israelo-palestiniene se menţin ridicate în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est, pe fondul activităţilor israeliene de colonizare şi a operaţiunilor de securitate ca reacţie la atacuri palestiniene. În cursul acestui an, 28 de persoane au fost ucise în atacuri antiisraeliene. În Cisiordania, au fost ucişi cel puţin 173 de palestinieni, în confruntări cu forţele militare israeliene sau în timp ce încercau să comită atentate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici