Doi islamişti eliberaţi de la Guantanamo, arestaţi în Belgia sub acuzaţia de terorism

Doi islamişti eliberaţi din penitenciarul militar american de la Guantanamo au fost arestaţi preventiv în Belgia, fiind suspectaţi de activităţi teroriste şi cooperare cu reţeaua Al-Qaida, informează cotidianul La Libre.

493 afișări
Imaginea articolului Doi islamişti eliberaţi de la Guantanamo, arestaţi în Belgia sub acuzaţia de terorism

Doi islamişti eliberaţi de la Guantanamo, arestaţi în Belgia sub acuzaţia de terorism (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Moussa Zemmouri, un belgian de origine marocană în vârstă de 37 de ani, şi Soufian A., un algerian de 45 de ani, au fost eliberaţi de la Guantanamo Bay după trei, respectiv, şase ani de închisoare pentru activităţi teroriste.

Cei doi islamişti au fost arestaţi în regiunea belgiană Anvers, împreună cu alţi trei bărbaţi care pregăteau o spargere.

Moussa Zemmouri şi Soufian A. au fost plasaţi în arest preventiv sub acuzaţia de activităţi teroriste. Ceilalţi trei indivizi sunt cercetaţi pentru tentativă de jaf armat.

Cei doi islamişti fuseseră capturaţi de autorităţile americane din Georgia, în anul 2001, sub acuzaţia de legături cu reţeaua teroristă Al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici