Doi islamişti suspectaţi că pregăteau atacuri teroriste, inculpaţi în Marea Britanie

Autorităţile britanice au pus sub acuzare doi islamişti suspectaţi că pregăteau un complot terorist, inclusiv un atac care viza militari americani din Marea Britanie.

241 afișări
Imaginea articolului Doi islamişti suspectaţi că pregăteau atacuri teroriste, inculpaţi în Marea Britanie

Doi islamişti suspectaţi că pregăteau atacuri teroriste, inculpaţi în Marea Britanie (Imagine: Shutterstock)

Junead Ahmed Khan, în vârstă de 24 de ani, este acuzat că a încercat să comită un atac terorist în perioada 10 mai - 14 iulie. În plus, Khan şi verişorul acestuia, Shazib Ahmed Khan, în vârstă de 22 de ani, sunt acuzaţi că intenţionau să meargă în Siria pentru a deveni membri ai reţelei teroriste Stat Islamic.

Cei doi islamişti locuiesc la periferia oraşului Londra, informează Fox News.

"Junead Khan şi Shazib Khan intenţionau să se deplaseze în Siria pentru a deveni membri ai organizaţiei teroriste Stat Islamic", a declarat procurorul antiterorist britanic Deborah Walsh.

"Junead Khan intenţiona să comită un atac care viza personal militar american din Marea Britanie", subliniază Walsh.

Autorităţile britanice au intensificat de câteva luni activităţile antiteroriste, în contextul în care mii de tineri europeni au mers în Siria pentru a deveni membri ai reţelei teroriste Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici