Doi jurnalişti turci daţi dispăruţi în Siria, predaţi serviciilor secrete de la Damasc

Cei doi jurnalişti turci daţi dispăruţi în Siria au fost predaţi serviciilor de informaţii siriene de către miliţia ce susţine regimul, a anunţat joi agenţia de presă Anatolia.

157 afișări
Imaginea articolului Doi jurnalişti turci daţi dispăruţi în Siria, predaţi serviciilor secrete de la Damasc

Doi jurnalişti turci daţi dispăruţi în Siria, predaţi serviciilor secrete de la Damasc (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Unul dintre cei doi jurnalişti, şi anume cameramanul independent Hamit Coskun, este rănit şi ar fi fost torturat, a subliniat agenţia, citând surse locale şi martori din Siria.

Serviciile de informaţii siriene i-au escortat pe Hamit Coskun şi Adem Ozkose afară din satul Al-Fua, în apropiere de fieful rebel din Idleb (nord-vest), la bordul a două vehicule blindate, a precizat Anatolia, adăugând că nu cunoaşte locul unde se află cei doi în prezent.

Adem Ozkose lucrează pentru cotidianul independent Milat, cu sediul la Istanbul. Cotidianul a solicitat ajutorul Guvernului turc pentru a găsi jurnaliştii şi a anunţat miercuri că nu a mai primit veşti de cinci zile de la jurnalistul său.

Preluarea controlului asupra oraşului Idleb, unul dintre fiefurile rebeliunii care sfidează regimul preşedintelui Bashar al-Assad de un an, a intervenit după asaltul armatei siriene asupra cartierului Baba Amr din Homs, în centrul Siriei, în cursul căruia au fost ucise sute de persoane, porivit unor militanţi şi opoziţiei.

Jurnalistul şi cameramanul au pătruns pe teritoruiul Siriei în urmă cu o săptămână, cu scopul să realizeze un documentar despre situaţia din această ţară, a anunţat Anatolia.

Ministrul turc de Externe Ahmet Davutoglu a anunţat miercuri că ministerul său depune "eforturi neîncetate" în vederea găsiri jurnaliştilor daţi dispăruţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici