Doi marinari albanezi, răniţi în operaţiunile de salvare de pe feribotul care a luat foc, au murit

Doi marinari de pe un remorcher albanez, trimis să ajute feribotul care a luat foc în largul Albaniei, au murit după ce au fost grav răniţi în timpul operaţiunilor de salvare, a anunţat marţi Ministerul albanez al Apărării, citat de AFP.

85 afișări
Imaginea articolului Doi marinari albanezi, răniţi în operaţiunile de salvare de pe feribotul care a luat foc, au murit

Doi marinari albanezi, răniţi în operaţiunile de salvare de pe feribotul care a luat foc, au murit (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În pofida îngrijirilor acordate de urgenţă, cei doi marinari au murit", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Edlira Prendi.

Conform Marinei militare italiene, o echipă medicală din San Giorgio a "constatat decesul" celor doi marinari, răniţi după ruperea cablului de remorcare. Ei se aflau la bordul remorcherului albanez Iliria.

Anterior, Ministerul albanez al Apărării anunţase că este luată în considerare o operaţiune de evacuare a celor doi marinari grav răniţi spre spitalul din Vlora, din sudul Albaniei, cu un elicopter italian.

"Cei doi marinari au decedat înainte de a putea fi transportaţi spre spitalul din Vlora", a precizat Prendi.

Marinarii se aflau la bordul unui remorcher privat venit în ajutorul feribotului care a luat foc, în cadrul unei operaţiuni care a permis salvarea a 427 de persoane, printre care şi cei 56 de membri ai echipajului.

Feribotul, imobilizat în continuare de remorchere la aproximativ 15 mile de coasta albaneză, în canalul Otrante, este de acum evacuat în totalitate, după plecarea comandantului său luni după-amiază, ultimul care a părăsit nava.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici