Doi yemeniţi membri Al-Qaida, inculpaţi în SUA pentru atacuri contra militarilor americani

Doi cetăţeni yemeniţi arestaţi în Arabia Saudită, suspectaţi de apartenenţă la reţeaua teroristă Al-Qaida, au fost puşi sub acuzare în Statele Unite pentru atacuri comise împotriva militarilor americani din Afganistan, anunţă Departamentul american al Justiţiei, citat de AFP.

77 afișări
Imaginea articolului Doi yemeniţi membri Al-Qaida, inculpaţi în SUA pentru atacuri contra militarilor americani

Doi yemeniţi membri Al-Qaida, inculpaţi în SUA pentru atacuri contra militarilor americani

"Teroriştii violenţi nu ne pot scăpa, mai ales atunci când ţintele sunt militari americani", a declarat Loretta Lynch, procuror la New York.

Saddiq al-Abbadi, în vârstă de 36 de ani, şi Ali Alvi, 30 de ani, au fost capturaţi în Arabia Saudită, după care au fost extrădaţi în Statele Unite, unde riscă să fie condamnaţi la închisoare pe viaţă.

"Cei doi inculpaţi sunt membri ai reţelei Al-Qaida şi au comis atacuri împotriva forţelor americane din Afganistan", au argumentat procurorii.

Cei doi islamişti au fost puşi sub acuzare pentru complot în vederea uciderii de militari americani şi pentru sprijin logistic acordat reţelei teroriste Al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici