Dominique Strauss-Kahn avea un rol "determinant" în afacerea Carlton. Fostul director FMI participa la "acte de proxenetism"

Judecătorii francezi care instrumentează cazul Carlton din Lille (nord) apreciază că mai multe indicii demonstrează participarea "efectivă şi determinantă" a fostului director al FMI Dominique Strauss-Kahn la acte de proxenetism.

603 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn avea un rol "determinant" în afacerea Carlton. Fostul director FMI participa la "acte de proxenetism"

Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Judecătorii, care l-au audiat din nou, joi după-amiază, pe DSK în cadrul acestui caz, apreciază că "indicii grave sau concordante fac «realmente efectivă şi determinantă participarea» lui DSK la «acte de proxenetism»", afirmă cotidianul Le Figaro, care a aflat decizia luată la 19 decembrie de Camera de instrucţie a Curţii de Apel din Douai care validează instrucţia. 

Judecătorii încearcă să demonstreze că Dominique Strauss-Kahn ştia că femeile prezente la întâlniri erau prostituate plătite, potrivit Le Figaro. Ei se sprijină, de asemenea, pe existenţa unei "garsoniere" la Paris.

Magistraţii apreciază că DSK "nu ar fi fost un simplu beneficiar al acestor petreceri fine, ci ar fi «iniţiat şi ar fi favorizat în deplină cunoştinţă de cauză punerea în aplicare a unui sistem fondat pe complezenţa anturajului său imediat în scopul de a-şi satisface nevoile sexuale»", anunţă Le Figaro.

Camera de Apel a Curţii de Apel din Douai a respins la jumătatea lui decembrie cererile de anulare a procedurii în afacerea Carlton, validând instrucţia desfăşurată din martie 2011 de magistraţii din Lille.

Apărarea lui Dominique Strauss-Kahn a anunţat că va merge până la Curtea de Casaţie.

Unsprezece persoane au fost inculpate în cadrul acestei afaceri. Dominique Alderweireld, numit "Dodo Saramură", a fost inculpat miercuri, el fiind ultima persoană din cele 11.

Le Figaro amintea, miercuri, că "majoritatea protagoniştilor - cu excepţia câtorva prostituate - a validat până în prezent ipoteza că acesta era un bărbat cu un program foarte încărcat care credea că participă la serate libertine".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici