Dominique Strauss-Kahn, deţinut într-o celulă individuală la închisoarea Rikers Island din New York

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, va fi deţinut la închisoarea Rikers Island din New York, unde va beneficia de o celulă individuală, a declarat un purtător de cuvânt al administraţiei penintenciarelor din oraş.

533 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn, deţinut într-o celulă individuală la închisoarea Rikers Island din New York

Dominique Strauss-Kahn, deţinut într-o celulă individuală la închisoarea Rikers Island din New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dominique Strauss-Kahn "va dormi în această seară (luni, n.red.) într-o celulă individuală", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al administraţiei penitenciarelor din New York, sub acoperirea anonimatului.

"Nu vă pot spune dacă este deja acolo, dar va fi în această seară", a subliniat el, în jurul orei locale 18.00 (01.00 ora României).

"Nu va intra în contact cu alţi prizonieri", a precizat purtătorul de cuvânt. "Acest lucru nu înseamnă că va sta permanent în celula sa ci că atunci când va ieşi, va fi permanent însoţit de un gardian", a adăugat sursa citată.

Închisoarea Rikers Island se află pe o insulă din East River, la nord de cartierul Queens, în largul aeroportului La Guardia.

Aceasta este o închisoare care ocupă toată insula. Ea adăposteşte zece din cele 15 centre de detenţie de la New York, afirmă administraţia penitenciarelor din New York.

Aproximativ 14.000 de persoane sunt deţinute aici, potrivit site-ului de Internet al unui cabinet de avocaţi newyorkezi, care subliniază că "gardienii nu sunt capabili încă să controleze situaţia".

Cererea de eliberare pe cauţiune a lui Strauss-Kahn, arestat sâmbătă la New York pentru agresiune sexuală şi tentativă de viol, a fost respinsă de o judecătoare din acest stat. El neagă faptele de care este acuzat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici