Donald Trump a anunţat al şaselea contract pentru 100 de milioane de doze de vaccin pentru Covid-19

  • Donald Trump a anunţat al şaselea contract pentru 100 de milioane de doze de vaccin pentru Covid.
  • Contractul este în valoare de 1,5 miliarde de dolari.
  • el mai devreme ar trebui să se ştie până la sfarşitul anului dacă vaccinul Moderna/NIH este sigur şi eficient, potrivit doctorului Anthony Fauci.
850 afișări
Imaginea articolului 
Donald Trump a anunţat al şaselea contract pentru 100 de milioane de doze de vaccin pentru Covid-19

Profimedia

Donald Trump a anunţat că a ajuns la o înţelegere pentru fabricarea şi livrarea a 100 de milioane de doze din vaccinul experimental al companiei americane de biotehnologie Moderna, al şaselea contract de acest gen după luna mai. Contractul este în valoare de 1,5 milioane de dolari, scrie cnn.com.
 
Suntem pregătiţi să producem 100 de milioane de doze, de îndată ce vaccinul va fi aprobat şi pîna la 500 de milioane la scurt timp după aceea, vom avea 600 de milioane de doze,” a spus Donald Trump, într-o conferinţă de presă la Casa Albă.
 
Vaccinul, numit mRNA-1273, a fost dezvoltat de Moderna în colaborare cu guvernul SUA. A avut ajutor de dezvoltare de la Institutul Naţional de Alergie şi Boli Infecţioase, iar Autoritatea SUA de Cercetare şi Dezvoltare în Advance Biomedicale, cunoscută sub numele de BARDA, a susţinut studii clinice în stadiul târziu şi a ajutat la extinderea producţiei. Studiul clinic stadiul avansat al companiei Moderna, care a început 27 iulie, este primul studiu de fază 3 finanţat de guvern, pentru un vaccin Covid-19 in Statele Unite.
 
Cel mai devreme ar trebui să se ştie până la sfarşitul anului dacă vaccinul Moderna/NIH este sigur şi eficient, potrivit doctorului Anthony Fauci, directorul institutului ce gestionează studiul clinic. Dar Donald Trump a declarat că spera în obţinerea de rezultate înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.
 
De asemenea, guvernul a ajuns la o înţelegere cu Pfizer în iulie pentru a produce 100 de milioane de doze de vaccin. În august a ajuns la un acord similar pentru 100 de milioane de doze cu Janssen, departamentul de vaccin Johnson & Johnson. Şi are şi alte întelegeri cu GlaxoSmithKline, Sanofi Pasteur, Novavax şi AstraZeneca.
 
Cheltuielile administraţiei Trump reprezintă cel puţin 10,9 miliarde de dolari pentru dezvoltarea şi producţia de vaccinuri. 
 
Există 28 de vaccinuri împotriva noului coronavirus în studii umane, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici